Kierroskatsaus – syyskolmannes

Handisliigan runkosarjasta on nyt pelattu ensimmäinen täysi kierros eli 8 ottelua joka joukkueelle. IFK:lla oli pahoja käynnistymisvaikeuksia, ja kipsin kasvaessa joukkue kävi jo 0-5 tappioputkessa. Avausvoitto Atlaksesta kuitenkin vapautti oman pelin, ja kolmesta viimeisestä pelistä saadut kaksi voittoa nostivat IFK:n pois jumbosijalta lähes keskiryhmän ulottuville. Kauden alussa IFK sai ulkomaalaisvahvistukset mukaan kokoonpanoon niin myöhään, että joukkueen yhteispeli ei vielä toiminut uusien pelaajien ilmestyessä ensimmäistä kertaa peleihin. Onneksi vaikeudet yleensä kasvattavat, ja Giants-pelaajillakin kasvanut joukkue pääsi pikkuhiljaa parempaan kuosiin.

Lopulta kotivoitto Atlaksesta avasi portit parempaan, kun IFK kaatoi kyläilijät selkeästi 11 maalin erolla. Yhtä komeat lukemat nähtiin seuraavassakin ottelussa Porvoossa, kun IFK varmisti osallistumisensa Suomen Cupin lopputurnaukseen jo neljättä kertaa putkeen voittamalla puolivälierässä Akilleksen puhtaasti 24-38. Voittamaton sarjaykkönen Cocks oli kotihallissaan ja -tuomareilla liian paha vastus, mutta Urheilutalolla HIFK piti kierroksen viimeisessä ottelussa Åbo IFK:n takanaan heikosta lopusta huolimatta. Kahdeksan ensimmäisen ottelun saaliina yhteensä neljä pistettä Atlas- ja ÅIFK-voitoilla.

Liigan vahvimmat joukkueet ensimmäisellä kolmanneksella olivat Cocks ja Dicken. Molemmat joukkueet pelasivat syksyn seitsemän ensimmäistä ottelua ilman pistemenetyksiä, kunnes kierros kruunattiin keskinäisellä ottelulla Pirkkolassa. Ensimmäisellä jaksolla paremmin onnistunut Cocks pääsi ottelussa johtoon, ja tiukkojen loppuminuuttien jälkeen riihimäkeläiset säilyttivät puhtaan voittosaldonsa Dickenin kärsiessä kauden ensimmäisen tappion kahden maalin erolla. HC Westin rutiinitaso kesti hienosti kaikkien aikojen pelaajakadon, ja granilaiset ovat aivan kärjen tuntumassa 11 pisteellä viiden voiton ja yhden tasurin jälkeen. Westin ainoat tappiot olivat juuri Dickeniä ja Cocksia vastaan, lisäksi yksi piste jäi matkasta Porvooseen.

Samoin nelospaikan BK-46 hävisi vain kolme ottelua sarjataulukon kärkijoukkueille, sekä menetti yhden pisteen Atlas-tasurilla. Karjaalla kuitenkin puolustetaan vahvasti kotietua kohti kevään pudotuspelejä, joukkueen vahvan pelikurin ansiosta. Viidennellä sijalla sarjassa on Vantaan Atlas, jolla kolme voittoa häntäpään joukkueista SIF, ÅIFK ja Akilles. Kylän kundeilla oli kuitenkin vaikea viimeinen kuukausi vantaalaisten hävittyä kolme matsia peräkkäin. Loput neljä joukkuetta ovat tiiviisti kasassa sarjan alakerrassa, vain omilta naapureilta otetuilla pisteillä. Matseja onkin pelattu ahkerasti ristiin, ja jumbonelikko mahtuu parin pisteen sisään kahdeksan ottelun jälkeen. Parhaat pisteet sai kasaan SIF kahdella voitolla ja tasapelillä, HIFK:n neljä pinnaa riittää sijalle seitsemän, ja jumbopaikan jakavat kolmella pisteellä ÅIFK ja Akilles.

Syyskierroksen paras joukkue oli siis Cocks puhtaalla kahdeksalla voitolla. Kukkopaitojen hyökkäys oli sarjan tehokkainta 281 osumalla, joukkueen keskiarvo jopa 35,1 maalia per ottelu. Sarjakakkonen Dicken ehti 257 maaliin, heittäen keskimäärin kolme maalia vähemmän. IFK:n murheeksi jäi syksyn heikoin hyökkäyspeli yhteensä 205 osumalla (ka. 25,6 maalia / ottelu) Sarjan kovinta puolustusta nähtiin jälleen kerran HC Westin päädyssä, hallitsevan mestarijoukkueen päästäessä vain 179 takaiskua (ka. 22,4 / ott). Samoin Dickenin puolustus oli melkein samaa tasoa 187 päästetyllä, kaikkien muiden maaliverkkojen pölistyä yli 200 kertaa. IFK:lla omiin meni 249 palloa, noin 31 maalia joka pelissä. Vaikeinta oli Akilleksen maalilla, missä takaseinä on tärähtänyt jopa 297 kertaa.