Loppusarjan viimeinen kierros tiistaina

ig ÅIFK 0710 (2)

Käsipallon SM-Liiga
Alempi loppusarja
HIFK – Åbo IFK
Ti 22.3. klo 19:30
Helsingin Urheilutalo

HIFK päättää loppusarjan ottelut kotikentällään tiistaina, ja vastustaja Åbolla on jäljellä vielä yksi kotipeli Siuntiota vastaan. Lohkosijoitukset ovat kiveen hakattuina jo ennen viimeisiä otteluita, sillä HIFK:n etumatka Åboon on nyt viisi pistettä ja samoin Åbo on kolme pistettä Siuntion edellä. Tiistain pelissä ainakin HIFK saattaa jakaa vastuuta uusillekin pelaajille, sillä monelle koronatoipilaalle toinen peli vain kahden lepopäivän jälkeen saattaa tuntua tavallista raskaammalta. Åbo sen sijaan on kerännyt voimiaan reilun kahden viikon ajan, ja lisää motivaatiota tuo useamman turkulaisen kädenulottuvilla häilyvät merkkipaalu-maalit.

Alkusarjassa Åbo keräsi 14 pelistä kolme voittoa kaatamalla HIFK:n, Siuntion sekä HC Tallinnan. Loppusarjassa Åbo hävisi kaksi ensimmäistä peliään HIFK:lle ja SIF:lle, mutta toisen kierroksen matseissa ÅIFK voitti molemmat revanssipelit. Kahden lähtöpisteen kanssa Åbolla on tässä vaiheessa kuusi pistettä, ja toinen sijoitus taskussaan kohti puolivälieriä yläkerran kolmosta vastaan. Kauden neljästä sarjamatsista keskinäiset voitot ovat 2-2 Åbon voitettua molemmat pelit Turuus maalein 26-19 ja 32-30. Helsingissä HIFK piti kiinni kotikunniastaan voitoin 31-26 ja 30-29.

Alkusarjan peleissä HIFK ja Åbo IFK upottivat täsmälleen tasalukemat 366 maalia 14 pelissä. Loppusarjan peleissä HIFK on viidessä pelissään heittänyt 160 maalia (ka. 32 maalia / ottelu) ja Åbolla neljässä pelissä on syntynyt 119 maalia (ka. 29,8 / ott). Oman maalin puolustaminen on sujunut hieman tehokkaammin HooIFK:lla 142 takaiskulla (ka. 28,4 / ott), kun ÅåIFK on neljässä pelissä päästänyt 120 maalia omiin (ka. 30 / ott.) Koko kauden matseissa eniten maaleja on heittänyt Vladimir Knopinskii 110 maalia / 19 ott ja Dejan Karan 93 maalia / 19 ott, parhaana åbolaisena tässä vaiheessa Peik Sjöblom 89 maalia (18 ott).


HIFK siirtyy paperittomaan ottelutapahtumaan

Paperiton ottelutapahtuma soveltuu erityisen hyvin korona-ajan poikkeuskäytäntöihin. Fyysisen kontaktin vähentämiseksi ottelukohtainen käsiohjelma on aina ladattavissa sähköisesti oman kännykän näytölle.
 
Kaudella 2021-22 joukkueiden kokoonpanot julkaistaan aina pelipäivänä IFK-kotisivuilla, mistä pelaajat on helppo tarkastaa omalla puhelimella.
 

Jos et ehdi hakea linkkejä matsiennakosta tai SoMe-kanavista, on käsiohjelma mahdollista ladata lippukassalta löytyvän QR-koodin avulla. QR-koodi luetaan älypuhelimen kameraa käyttäen, ja sovellus avaa näyttöön molempien joukkueiden kokoonpanot sekä muita tärkeitä tietoja ottelusta. Erilaisia QR-ohjelmia löydät runsaasti sovelluskaupoista nimellä ”QR Reader”

Joukkueiden kokoonpanot


PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Pääsylippujen hinnat:

  • 15 € / AIKUISET
  • 10 € / OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET, LAPSET 7-16 V

TURVATOIMENPITEET HIFK-KOTIOTTELUISSA
 
Korona-pandemia aiheuttaa muutoksia Urheilutalon katsomojärjestelyissä. Nämä varotoimenpiteet ovat voimassa toistaiseksi kaikissa HIFK-kotiotteluissa:
 
o  Tule peliin vain terveenä
o  Muista 1,5 metrin turvavälit sisääntullessa ja lippujonossa
o  Vain E-katsomon sisäänkäynti yleisön käytössä (Helsinginkadun puoleinen oviaukko)
o  Jätä aina tyhjä istuin väliä muiden katsojien kanssa – perheenjäsenet tai yhdessä seurueessa otteluun tulleet voivat istua vierekkäsillä paikoilla
o  Huolehdi käsihygieniasta, yski vain hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
o  Vältä tarpeetonta liikkumista hallin aulatiloissa

o  Suosittelemme kasvomaskien käyttöä

 

 

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä SolidSport-sovelluksen nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan hintaan 9.90EUR/kk. Mene osoitteeseen https://solidsport.com/hifk-handball/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta! Kanavalle pääset painamalla suosikkijoukkueesi logoa.

KOTIOTTELUT

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunulla  1, 3 tai 8 – pysäkkinä suuntaa antavasti “Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

 

PYSÄKÖINTI

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 2 eur / 1 h.

 

IFK Kaulaliina