Robert Lindholm IFK:n tilastovalmentajaksi

Liigakauden alku lähestyy (la 19.9. HIFK – Dynamo) ja miesten liigajoukkuetta vahvistetaan taas toimitsijapuolelle. 55-vuotias Robert Lindholm aloittaa IFK:n tilastovalmentajana, ja IFK-handis halusi tutustua uuteen herraan.

Kuka olet? – Olen Robert Lindholm, mutta käsipallopiireissä ja muutenkin pelkkä Tatta. Siviiliammatiltani olen luokanopettaja.

Onko sinulla pelihistoriaa käsipallossa? Olen käynyt IFK:n junnuputken läpi ja sen jälkeen pelannut noin 20 v divarihöntsää Wincesterissä. Samat n. 20 v olen toiminut valmentajana IFK:n poika- ja tyttöjunioreissa, kaikissa ikäluokissa mineistä A:han. Viimeiset neljä vuotta olen valmentanut naisten SM:ssä Spartassa (1 v) ja Dickenissä (3 v). Siinä välissä 6 vuotta nuorten maajoukkueen valmentajana, T90 ja T92.

Mitä HIFK merkitsee sinulle? – IFK on kotini. Kesät, talvet. Laji kuin laji.

Mikä oli sytykkeenä lähteä valmentajaksi? – Tarkoitus oli pitää välivuotta kevään mestaruuden jälkeen, kunnes Leppäsen Ville soitti… Oli kiva tulla kotiin.

Mitä asioita tilastovalmennukseen sisältyy, ja millä työkaluilla niitä seurataan? – Kynä, paperi ja tarkat silmät. Katson mitä oikeasti tapahtuu ja autan Tonia otteluiden aikana.
Näin saadaan reaaliajassa tietoa pelaajista ja pelistä.

Kuinka laajasti samaa työtä tehdään muissa liigajoukkueissa? – En tiedä yleisesti mutta hoidin samantyyppiset tilastoinnit Dickenissä (NSM) viime vuonna.

Mitä odotat IFK:n iskukyvystä tällä kaudella? – Toivon että IFK on taisteleva, stadilainen ja punainen joukkue joka herättää tunteita.

Miksi käsipalloa kannattaa tulla katsomaan? – Käsipallo on maailmalaajuinen, nopea ja fyysinen peli, missä isot miehet ottaa mittaa toisistaan kentällä. Käsipalloilija ei filmaa eikä itke.