Rostislav Grinishin IFK:n päävalmentajaksi

Käsipallon SM-Liigassa pelaava Helsingin IFK tiedottaa tehneensä valmentajasopimuksen Rostislav Grinishinin kanssa. Ukrainassa syntynyt, nykyään Venäjää edustava Grinishin, 42, on pelaajana edustanut mm. Riihimäen Cocksia kausilla 2004-2007. Lähes 20-vuotiseen pelaajauraan mahtuu mestaruudet Suomen, Italian ja Venäjän pääsarjoissa. Vuonna 2009 alkanut valmennusura on vienyt Grinishinin Pietarin Akatemian ja Venäjän U20-maajoukkueen penkille ennen IFK:hon siirtymistä.

“Helsingin IFK on perinteikäs seura, jonka historiasta löytyy runsaasti menestystä. Nykyisellä pelaajamateriaalilla sen pitäisi olla jo lähellä kärkeä. Tulemme nostamaan seuran takaisin huipulle suunnittelee kesällä Suomeen perheineen muuttava Grinishin.

”IFK:n 120-vuotisjuhlakauden kunniaksi haluamme esitellä jotain uutta. Ulkomainen päävalmentaja tuo seuralle varmasti paljon. Lisäksi haluamme myös antaa IFK-pelaajille mahdollisuuden kokea ja oppia uutta omilla peliurillaan. Tuoreet kasvot toivottavasti nostavat myös koko SM-liigan kiinnostavuutta omalta osaltaan”  todetaan IFK:n johdosta. Grinishinin sopimus on kolmevuotinen kattaen kaudet 2017-2019 sekä optiolla kauden 2019-2020. IFK-valmennusryhmään on nimetty myös Kenneth Bäcklund sekä Robert Lindholm.

Rostislav Grinishin ottaa valmennusvastuun myös naisten SM-sarja joukkueesta (lue tiedote facebookissa:  ”HIFK Käsipallonaiset” tai www- sivuilta: www.hifk-handball.com/damhandboll)