Syksyn toinen tappio Granille

ig GrIFK 2811 (2)

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – GrIFK  20 – 27 (7-11)
La 12.11. klo 17:00
Helsingin Urheilutalo

Lauantaina UT:lla vietettiin Kamrat-derbyä tuplana, kun sekä naiset että miehet kohtasivat peräkkäisisssä otteluissa Grankulla IFK:n. Naisten SM-sarjassa HIFK vietti seuran 125v-juhlaa, mutta juhlamieltä latisti lopulta vieraiden 8 maalin voitto 25-33. Miestenkään pelissä Grankulla ei tarjonnut juhlan aihetta, vaan aloitti pelin vahvalla puolustuksella päästen jo 7 minuutissa 1-5 johtoon. Erityisesti maalinteossa jäätynyt HIFK käytti ensimmäisen aikalisän jo tässä vaiheessa, mutta omien ideoiden kertaamisesta ei ollut paljon apua. Grani piti HIFK:n kuristusotteessa, ja vielä 20 minuutin kohdalla ritarit olivat ratsastaneet Cydoniaan vasta kolme kertaa vieraiden johtaessa 3-9 Patrik Roslanderin torjuttua Gr-maalilla jo 10 heittoa. Jakson viimeisellä kympillä HIFK sai muutaman onnistumisen, mutta ero pieneni vain kahdella maalilla summerin soidessa lukemissa 7-11.

Toisen jakson alussa GrIFK piti kiinni neljän maalin johdostaan 40 minuuttiin asti. Rui Rolon ja Nicolas Reenpään peräkkäiset maalit nostivat HIFK:n kahden maalin päähän tilanteessa 14-16. Seuraavan Grani-maalin jälkeen Nicolas Reenpäälle tuomittiin 2 min ulosajo, mutta HIFK onnistui taas kaventamaan alivoimasta huolimatta. Ottelussa toista kertaa nähty islantilaistuomari esitti niin vierasta linjaa tuomioissaan, että yleisön lisäksi kumpikin joukkueista sai kortteja ja ulosajoja tilanteen jälkeen ihmetellessään tapahtumia. Jäähyjä tuomittiin yhteensä 10 kpl ja 7 m-heittoja melko normaalit kahdeksan, mutta syyt ja seuraukset jäivät hieman epäselviksi monissa muissakin tilanteissa. Juuri prostestoinnista tuomitun GrIFK-ulosajon aikana HIFK pääsi ensimmäistä kertaa tasalukemiin 17-17, kun peliä oli vartti jäljellä. Heti täysilukuiseksi päästyään Grani nykäisi neljä peräkkäistä maalia ja nousi taas vahvaan 17-21 johtoon. Yhden HIFK-kavennuksen jälkeen Grankulla upotti uudestaan neljä maalia putkeen ja ero repesi melko toivottomaan 7 maalin takaa-ajoon tilanteessa 18-25, kun kellossa oli jäljellä vain 7 minuuttia. Viikon kolmannessa pelissään HIFK:lla ei riittänyt enää voimia loppukiriin, ja ero pysyi 7 maalissa loppusummeriin asti.

Kahden hyvän vieraspelin jälkeen (KH Besa, SIF) HIFK ei päässyt lainkaan läpi Grankullan puolustusmuurista. Grani aiheutti vaikeuksia myös vähämaalisessa ensimmäisen kierroksen kohtaamisessa (25-22 Kauniaisissa), ja lauantaina Kalliossa GrIFK tiesi täsmälleen miten tylsyttää HIFK:n hyökkäyspelaaminen. Kolmella tähdellä palkittu Patrik Roslander torjui matsissa 16 heittoa, mutta HIFK-maalilla Bogdan Klepa sai kiinni melkein samat 13 torjuntaa. Kurinalaisesti pelannut GrIFK taisteli voimakkaasti yhdessä, ja sulki tälläkin kerralla HIFK:n maalipaikat. HIFK:lla haastetta riittää myös ensi viikolla, kun Röda kohtaa sarjan kärkikaksikon BK-46:n ja Cocksin.

Maalintekijät
HIFK 20

Vladimir Knopinskii 6
Rui Rolo 4
André Udd 3
Nicolas Reenpää 2
Antti Koskela 1
Joel Hagström 1
Oscar Udd 1
Aliaksandr Tsitou 1
Jakob Meinander 1
Bogdan Klepa 13 torj.

GrIFK 27
Gustav Svanbäck 8
Anthony Hellakoski 5
Peik Sjöblom 3
Kalle Kankaanpää 3
Fredrik von Troil 2
Alexander Qvist 2
Oscar Berglund 2
Erik Åkermarck 1
Miro Koljonen 1
Patrik Roslander 16 torj.

SEURAAVA KOTIOTTELU