Toistamiseen tasapeli Riihimäeltä

Käsipallon SM-Liiga
Dynamo – HIFK 30-30 (14-16)
La 21.11. klo 16:00
Riihimäen Urheilutalo

Viikonlopun liigaotteluna IFK matkusti Riihimäelle Dynamon vieraaksi. Pelin aloitus menikin IFK:n piirustusten mukaisesti, sillä 7 minuutin kohdalla valkopaitaisilla vierailla oli kolmen maalin johto 1-4. Lyhyen tunnustelujakson tarvinnut Dynamo piristyi mukaan peliin, parantaen otteitaan niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Jouni Nieminen pysäytti maalissa IFK:n yritykset ja vastaiskuissa Niko Leikama upotti Dynamolle kolme maalia tuoden isännät tasoihin 6-6. Avauksjakson puolivälissä Dynamo kävi pariin otteeseen edelläkin, mutta ottelun johtoasema vaihteli puolelta toiselle seuraavaan 10-minuuttisen ajan. Vasta viimeisellä viidellä minuutilla IFK pääsi parin maalin etumatkalle, kun Niclas Ahlgren, Shevchenko ja Hallbäck osuivat peräjälkeen. Puoliaika päättyi Dynamon kavennukseen, kun Sami Lehmuskanta heitti 14-16 osuman vain muutama sekunti ennen taukotöräystä.

Ottelu jatkui tasaisena toisellakin jaksolla. IFK sai välillä lisättyä kolmannenkin maalin johtonumeroihinsa, mutta Dynamo pysytteli mukana nälkäisellä asenteella eikä ero repsahtanut kolmea reilummaksi. Teho-Dynamot lauantaina olivat Vili Mattila ja Niko Leikama, jotka yhteisvoimin täräyttivät 18 palloa IFK-maaliin. Rauhallinen takaa-ajo toi riihimäkeläiset tasoihin 25-25 kun peliaikaa oli jäljellä vielä 10 minuuttia. IFK kuitenkin pysytteli edellä Roman Protcenkon osumilla, ja tilanne näytti melko valoisalta 55 minuutin kohdalla IFK:n johtaessa yhä kahdella maalilla 28-30. IFK:n paras maalintekijä Protcenko kuitenkin poistui kentältä ennen lopullista ratkaisua, sillä ajassa 55:58 kolmas rangaistus toi myös punaisen kortin. Dynamo sai jälleen otteen ylivoimansa aikana, ja isännät nousivat tasoihin viimeisen minuutin puolivälissä. IFK:lle jäi vielä 30 sekuntia aikaa yrittää voittomaalia, mutta kiirehtiminen ei tuottanut tulosta tasapelistä taistellutta Dynamoa vastaan.

Tasatulos 30-30 oli IFK:lle jo kauden kolmas pistejako 8 pelikierroksen jälkeen. Vaikka jokainen piste onkin tärkeä, alkaa tasurit maistua menetetyiltä sarjapisteiltä IFK:n oltua johdossa kaikkien matsien loppuhetkillä. Atlasta vastaan IFK:n johto oli suurimmillaan 5 maalia (42 min), Cocksia vastaan 4 maalia (48 min) ja nyt Dynamoakin vastaan 3 maalia (46 min). Lisäksi jokaisessa tasapelissä vastustaja on onnistunut heittämään viimeisen maalin vieden IFK:lta toisen tarjolla olleista sarjapisteistä. Myös seuraavassa pelissä on tiukat ennakkoasetelmat, kun IFK kohtaa kotikentällään HC Westin joka voitti jengien ensimmäisen kohtaamisen Kauniaisissa vain yhden maalin erolla 22-21.

SEURAAVA OTTELU:
HIFK – HC West
La 28.11. klo 17:00
Helsingin Urheilutalo