Toni Kallio HIFK:n junioripäälliköksi

HIFK:n junioritoiminta saa uuden johtajan, kun Toni Kallio aloittaa kaudella 2014-15 seuran junioripäällikkönä. Kalliolla on kokemusta miesten SM-Liigasta pelaajana ja valmentajana yhteensä 18 pelikauden ajalta, ja saa nyt ohjattavakseen noin 100 käsipallopoikaa IFK:n yhdeksässä eri juniori-ikäluokassa.

Sportnytt Toni Kallio

Toni Kallio, miksi valitsit IFK:n? ”Kyseessä on kokonaisuus, johon vaikutti monta eri asiaa. Tärkeimpänä perhe, jonka arjessa voin tämän ratkaisun myötä olla aivan eri tavalla läsnä kuin aikaisemmin.” Mikä on tärkeintä junioripäällikön toiminnassa? ”Valmentajien tukeminen on ensisijaisen tärkeää, seuran täytyy ohjata omiaan kertomalla mitä asioita pitää harjoitella ja miten. Junioreiden valmennuksessa tärkeintä on ominaisuuksien kehittäminen. Karkeasti voidaan sanoa, että käsipallosta 45 prosenttia on tekniikkaa, 30 prosenttia fysiikkaa, 15 prosenttia taktiikkaa ja loput henkistä puolta. Usein tuntuu siltä, että junioreiden parissa työskentelevät toitottavat 90 prosenttisesti taktisia asioita, mistä ei ole mitään hyötyä ilman tekniikkaa.”

HIFK Käsipallon puheenjohtaja Petri Heino, miksi IFK valitsi juuri Toni Kallion? ”Tonin kohdalla osaaminen, kokemus sekä laaja urheilu- ja valmentajakoulutus yhdistyvät samaan mieheen.” Minkä näet tärkeimmäksi osa-alueeksi junioripäällikön tehtävissä? ”Ensimmäisenä on IFK:n junioritoiminnan linjauksen rakentaminen ja toiminnan pitkäjänteisyys. Juniorivalmentajille annetaan tukea, ja junioriputkea avataan omille kasvateille liigajoukkueeseen saakka.”

Junioripäällikkö Toni Kallio, onko käsipallolle tilaa nykyisessä lajikilpailussa? ”Tottakai – kaikki käsipallon tuntevat ymmärtävät, miten hienosta lajista on kysymys. Moni seura tekee hankalissa olosuhteissa erittäin hyvää työtä lajin eteen. Asiat ovat paljon paremmin kuin vaikkapa 20 vuotta sitten. Mutta niin ovat monet muutkin lajit samassa ajassa kehittyneet.” Mikä on suurin haaste IFK:n juniorimäärän kasvattamisessa? ”Ensiksi pitää saada lapsi hallille, toiseksi hänet pitää saada jäämään sinne. Ensimmäiseen yksi hyvä keino ovat koulukäynnit, toisen ratkaisee pitkälti valmennuksen laatu. Paikkoja riittää ehdottomasti kaikille halukkaille 2007 tai aiemmin syntyneille, olette erittäin tervetulleita tutustumaan käsipalloiluun IFK:n väreissä”