A-pojat SM-välierä HIFK – ÅIFK Ti 18.4.

ASM ÅIFK (2)

Käsipallo A-pojat

SM-välierä
HIFK – ÅIFK

Ti 18.4. klo 19:00
Helsingin Urheilutalo

HIFK:n A-pojat taistelivat runkosarjan voitosta loppuun asti, mutta kahden maalin tappio Cocksia vastaan toiseksi viimeisessä ottelussa varmisti ykköspaikan riihimäkeläisille. IFK:n A-nuoret sijoittui lopulta kakkospaikalle tasapisteissä juuri Åbo IFK:n kanssa, saaden maalieron turvin kotiedun ainoaan välieräpeliin. Runkosarjan keskinäisissä kohtaamisissa HIFK haki Turusta komean vierasvoiton 29-35, kun Kalliossa toinen matsi päättyi ratkaisemattomaan 31-31.

Runkosarjassa HIFK saavutti 12 pelistä 7 voittoa ja jopa kolme tasapeliä, keräten yhteensä 17 pistettä. Åbo IFK siis ylsi kolmospaikalle samalla pistemäärällä, jotka tulivat 8 voitolla ja tasurilla HIFK:ta vastaan. Joukkueet puolustivat omaa maalia lähes samoin tehoin, HIFK:lla oli 368 takaiskua ja Åbolla 365 pääsytettyä maalia. Maalinteossa HIFK oli 17 maalia tehokkaampi 409 tehdyllä, Åbo sai heitettyä yhteensä 392 maalia. HIFK:n kokoonpanossa on ollut läpi kauden runsas edustus myös liigassa pelanneista nuorista, ja joukkueen maalikuningas runkosarjassa oli 9 pelissä 80 maalia heittänyt Viktor Grönmark. Åbon paras maalintekijä on Robin Keto 81 maalia / 11 ottelua.

A-nuorissa välierät ratkaistaan suoraan yhdessä ottelussa, ja loppuottelu pelataan paremmin sijoittuneen finalistin kotikentällä. Toisessa parissa kohtaavat runkosarjan voittanut Cocks ja neloseksi sijoittunut Grankulla IFK. A-poikien välierä pelataan Helsingin Urheilutalolla tiistaina 18.4. klo 19:00 ja matsi näytetään suorana lähetyksenä Handis-TV:ssä.

Otteluun on vapaa sisäänpääsy

Joukkueiden kokoonpanot